12747978_10205567191154593_3314839370091089428_o-compressor

7 biztos jel, hogy egy igazi szakács veszett el benned!

Vérbeli szakács lennél? Most kiderül!

Csodás mesterművek kerülnek ki a kezeid alól? Úgy érzed a véredben van a szakácsmesterség? A konyhában tudsz igazán kiteljesedni? Vajon megvan benned az a 7 tipikus jellemző, amelyek egy igazi szakács ismérvei? Lássuk!

1. Már gyerekkorodban a nagymamád vagy az anyukád lábánál lebzseltél ha éppen a konyhában sürögtek-forogtak. Érdekelt hogyan készül a leves, te akartad bepanírozni a rántott husit vagy éppen szaggatni a pogácsákat. Csakúgy szívtad magadba a tudást minden egyes közös főzés alkalmával.

2. Tiniként a főzési tudásod több volt, mintsem egy zacskós, ázsiai leves mikrózása vagy egy rántotta sütése. Bontogattad a szárnyaid és egy egyszerűbb étel elkészítése már egyáltalán nem okozott gondot, ha hazaestél a suliból.

3. Utálsz kaját rendelni, mert sosem lesz olyan jó, mintha te főzted volna meg. Inkább elcammogsz a boltba és bevásárolsz vacsira, így nem kell mégegyszer csalódnod a műanyag doboz mélyén rejlő ételekben.

4. Imádsz kísérletezni. Oké, hogy van egy alaprecept, de te azt biztosan felturbózod vagy új különlegességeket találsz ki. A kisujjadban van a fűszerek, a húsok, köretek párosítása, egyszerűen nem tudsz mellélőni!

5. Képes vagy minimális hozzávalókból egy éttermi színvonalú vacsorát rittyenteni. Míg másokat a frász kerülget, ha elfogyott valami, mert akkor lőttek a tervnek, addig te ilyenkor vagy igazán elemedben és végre megmutathatod mi is rejlik benned.

6. Igazi gourmet vagy. Mindenféle konyha ízvilága érdekel, szereted letesztelni a legújabb helyeket, inspirálódni, elmerülni az ízek tengerében. Az evés számodra egy rituálé, mintsem szükséglet.

7. A barátaid első kérdése, ha meglátogatnak, hogy főztél-e valamit. Állandóan kóstolgatnak, extázisba esnek egy-egy fogásod után és noszogatnak, hogy mégis mikor nyitsz már egy éttermet?!

+ 1: Ha mégis ott állnál, ahol a part szakad, rendelsz egy GourmetBoxot, hiszen tudod, hogy a végeredmény egy vérbeli ínyenc fogás lesz, amit mi csak előkészítünk, de te fejezel be. 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.