12819166_10205657235845654_6221389730793412558_o.facebook-compressor-1024x576

Gasztronómia a Vásznon: 3 tipp, ha imádod nézni a főzést

A gasztronómia világa varázslatos és szerteágazó, megannyi szegmensből áll össze, melyekről érdekes és lebilincselő dokumentumfilmek sora várja az arra érdeklődőket. Rendhagyó módon egy kis filmmustrára invitállak Benneteket, ahol 3 olyan sorozatot szeretnék ajánlani melyek igazi gasztrokulturális csemegék lesznek az ételek és a főzés szerelmeseinek.

3 sorozat a témában, amit minden ínyencnek látnia kell – gasztronómia túra indul!

  1. Chef’s Table

Végre valahára hazánkban is elérhető a Netflix, így kiváló sorozatok, filmek hada várja tűkön ülve, hogy megnézzük őket. A Chef’s Table egy amerikai dokumentumfilm-sorozat, mely minden egyes része egy profi, világszerte ismert séf életútját mutatja be a kezdetektől a siker kapujáig. Az első évadban 6 szakmai kiválóságot ismerhetünk meg önmaguk, a barátaik és családjuk szemszögéből. Mesélnek fiatalkorukról, bemutatják miként élnek, hogyan lettek azzá, akik most, milyen küzdelmekkel kellett szembenézniük karrierjük során és természetesen bepillantást nyerhetünk egy mesterszakács életének mindennapjaiba. Az összes rész nagyon személyesre sikerült. A szereplők teljesen önmagukat adják, megnyílnak és egy olyan oldalukat mutatják meg, amelyet eddig nem igazán láthattunk Michelin-csillagos séfektől. A vágóképek, a hangulat, a zene, az ételek mind-mind tökéletes harmóniát alkotnak, így egy-egy rész végére szinte úgy érezzük, hogy ismerjük a szereplőket. Zseniális!

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=qKqj85oo2wI

  1. Ask the butcher

Antony Puharich, ausztrál hentes, aki fejébe vette, hogy bemutatja a húsok kalandos útját a farmtól egészen a tányérunkig. A legkiválóbb tenyésztők felkutatására vállalkozott, legyen szó csirkéről, sertésről, bárányról vagy marháról. Mindent tud a húsokról és szerencsére mindent meg is oszt Velünk. Olyan embereket mutat be, akik akár több száz éves hagyományokat követve nevelik az állataikat és az ő kezeik közül kikerülő húsok kiérdemelten birtokolják a prémium kategóriás elnevezést. Rengeteg tudással és érdekes információval gazdagodtam egy-egy rész megtekintése után. Nem szeretnék spoilerezni, inkább minden húsimádónak kötelezően ajánlom!

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=uLG4C1TYWoQ

  1. Bizarre Foods

Andrew Zimmerman séf neve biztosan ismerősen cseng a legtöbbünknek, hiszen a Travel Channel műsora pár évvel ezelőtt kishazánkat is meglátogatta. Ő az, aki minden bizarrnak tűnő, látszó és hangzó ételt megkóstol, véleményez. Az egész világot körbeutazta furcsábbnál-furcsább helyi csemegék után kutatva, szóval igazi „gasztro-kultursokk” az ő műsora, de mégis működik. Ahogy a mondás is tartja „Ahány ház, annyi szokás”, így a kontinensek, országok diverzitása a konyhájuk ízvilágában és összetevőiben is abszolút szembetűnő. Néhol gusztusos, máskor egyenesen gyomorforgató képekkel találja magát szembe a néző, de ettől még briliáns az egész. Az embereket mindig is érdekelte a szokatlan, a meghökkentő bármilyen formában, így ez a gasztronómia területén sincsen másképp. Öveket becsatolni, kulináris hullámvasút indul!

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=84VtYYhySI4

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.