2016_02_05_GB_cover-compressor

Meat&Sauce: Íme séfjeinek legújabb remekművei (2. rész)

Emlékeztek még a Meat&Sauce cikksorozat első részére?

Ott mutattuk be a Meat&Sauce csapat első felét, azaz a Sous vide Csirkemelleket (zöld currys, citromos-fehérboros, bazsalikomos-paradicsomos), Csirkecombokat (piri-piris és mézes-chilis) és az egyik Tarját (mézes-mustáros).

Meat&Sauce 2. felvonás: A válogatott következő 6 szereplője

A sokféle multikulti étel után következzék egy igazi hazai a repertoárban. A magyaros, fokhagymás tarja a vasárnapi ebédek nosztalgikus, családi hangulatát idézi. Egy finom, gazdag húsleves előételnek, majd a tarja főételnek…kívánni se lehetne jobbat!!

GourmetBox-tipp: Ez a fogás ropogós sültburgonyáért vagy hagymás törtburgonyáért kiált, nincs mese! (Bízz bennünk, megéri -holnap meg úgyis leedzed! 🙂 )

Ha be akarod csempészni otthonodba az igazi nyári grillpartik hangulatát, akkor a BBQ oldalas neked rendeltetett. A sous vide technológiának hála istenien puha lesz a hús, de a házi készítésű BBQ szószunk miatt is pillanatok alatt a szívedbe zárod majd, az oldalasunk ízét pedig sosem felejted el. 10 perc alatt elkészülő csipetnyi nyár!

GourmetBox tipp: Kedvenc köretünk a BBQ oldalashoz a ropogós sültkrumpli, vagy friss saláta. Ezekkel nem tudsz hibázni!

Ha már az oldalasnál tartunk, nem feledkezhetünk meg a teriyaki oldalasunkról sem. Teriyaki oldalasunk egy igazi különlegesség. A ‘teriyaki’ egy speciális, ázsiai szósz, amiben a húst pácolják. Szó szerint azt jelenti, “fényes rostonsült”, hiszen valóban fényes lesz tőle a hús külseje, belül viszont olyan puha és szaftos lesz, hogy csak úgy szétszolvad a szájban. Egyszerűen mesés!

GourmetBox tipp: Nincs ötleted, hogy milyen köretet válassz? Mi hagyomány követően – és a biztos siker érdekében- rizst ajánlunk hozzá köretként.

A málnás, szedres chutney-val leöntött kacsamellnek már a nevétől összefut a nyál a számban. Az édes, erdei gyümölcsös „lekvár” szépen idomul a kacsahús sajátos ízéhez. Nem tudsz betelni vele, higgy nekem! 😉

GourmetBox tipp: Krémes burgonyapürével valami fantasztikus!

Ha kacsamell-imádó vagy, ahogyan én is, akkor a rozmaringos jus mártással készült finomságunkat mindenképpen próbáld ki! A jus szósz neve ugyan furfangos, de valójában pecsenyelét jelent, melynek célja a hamisítatlan, tiszta hús íz visszaadása.

GourmetBox tipp: Köretként mi sült édesburgonyát ajánlunk hozzá (de hagyományos krumplival is mennyei)!

Ha a hagyományosabb ízek kedvelője vagy, akkor ez a zöldbors mártással nyakon öntött steak tuti a kedvenced lesz! A vákuumtechnológiának köszönhetően a hús vajpuha lesz, így profi séf lehetsz a konyhádban a vendégeid nagy örömére.

GourmetBox tipp: Ha minket kérdezel, a emellé a fogás mellé a remekül megy köretnek a steak burgonya és grillezett zöldségek (padlizsán, cukkini, gomba, kápia paprika).

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.