GourmetBox Kisokos: Minden, amit tudnod kell rólunk

GourmetBox…oké, de mi is ez igazából? Mi lapul a boxokban? Mennyi idő elkészíteni? Minden benne van, vagy kell otthon lennie olajnak, vajnak, stb? Hogyan süssem, meddig, hány fokon? Vége a balladai homálynak – most tisztázunk minden kérdést! A Mi feladatunk: Az előkészítés Első lépésként kreatív séfjeink előkészítik a boxokhoz tartozó ételeket, majd szuvidálják a húsokat és a zöldségeket. Ennek az eljárásnak …

KidsPaleoLunches

Hogyan válts paleóra lépésről-lépésre?

Fokozatosan. Először hagyd el a tejtermékeket! Nemcsak a tejre és a tejszínre gondolok, a joghurtra és a kefírre is! Meg a túrórudira. És hagyjon hidegen a feta sajt, még ha salátában fordul elő, akkor is. Aztán száműzd a vajat. Ha 1 hónapig teszteled magadon ennek a hatását, sok pozitív változást tapasztalsz majd. Leginkább a belső egyensúly fog feltűnni, hogy nem …

rosé kacsamell gourmetbox sous vide

Fő az egészség

Az étel házhozszállítás sous vide receptekkel nem csak különleges kulináris élmény, de rendkívül egészséges étkezés is. Az ételfutár csupa olyan sous vide technológiával készülő ételkülönlegességet szállít ki, amelyek gyors vacsora, vagy ebéd és a garantált sikerélmény mellett kifejezetten korszerű táplálkozási szokások betartását is biztosítják. A sous vide ételek tápanyagtartalmukat tekintve önmagukban is sokkal egészségesebbek, mint a hagyományos hőkezelési módszerekkel készülő …

8592425962_45255cea56_o

A nyúlon túl

A húsvét a locsolkodó, színes tojásokat gyűjtő gyerekek mellett a sous vide technológia igazi ünnepe is. Az ilyenkor asztalra kerülő fogások közül számos hozzávalót érdemes sous vide receptek alapján elkészíteni. A két legjellemzőbb ünnepi húsféleség, a nyúl és a bárány kifejezetten alkalmas erre a kíméletes konyhatechnológiai eljárásra, de készíthetőek vákuum alatt sonkák és csülkök is. Az omlósság és a szaftosság …

shutterstock_244850194

Fine dining otthon

Miért kínálnak a szállodák más ételeket az étteremben, mint a szobaszervíz esetén? Miért van az, hogy még a legjobb éttermekből rendelt ételek sem olyanok a házhoz szállítás után, mint a helyszínen fogyasztva? És hogy lehet, hogy a Gourmet Box mégis prémium minőségű marad a szállítást követően? Az igazán elegáns hotelekben a szobaszerviz teljesen más menüt kínál a vendégeknek, mint a …

Gourmet_Box_2015_06_200575

10 kreatív tálalási praktika

Megrendeled a boxot, 10-15 perc alatt elkészíted az ételt és már csak a tálalás marad, ám sokszor ez bizonyul a legkeményebb falatnak sokunknál. Mindenki szeretné, ha az otthoni ebéd vagy vacsora ha nem is teljesen, de legalább nyomokban hasonlítana az éttermek által felszolgált remekművekre. Ebben szeretnénk egy kis segítséget nyújtani. Tippjeinkkel igazi séfnek érezheted magad a konyhádban. 1. A tányér …

grillparty_kugelgrill_quer_300

Grillezés felsőfokon: A 10 legfontosabb grill jótanács

A húsokat mi már bepácoltuk és sous vide technológiával előkészítettük, Neked már csak egy rövid grillezés marad hátra. Azonban érdemes néhány szabályt szem előtt tartanod, hogy biztosan tökéletesek legyen az ételeid. 1.    Alapszabály: csak akkor kezdjünk el grillezni faszénen, ha a szén már parázslik, lávaköves sütő esetében is ügyelj arra, hogy eléggé felmelegedjen a grill. 2.    Egyszerre csak kevés ételt tegyél a …

sous-vide-bath_img_4301_900

Vákuum alatt

A sous vide (magyarosan már egyre többször: szuvid) technológia az utóbbi évtizedek egyik legnagyobb hatású és leginnovatívabb konyhatechnikai eljárása. Ma már nem csak a Michelin csillagos vendéglők, a csúcséttermek konyhájában érhető el a sous vide receptek segítségével készülő fogások, de egyre több bisztrókonyha is felfedezi magának, hogy a sous vide technológiával („szuvidolt”) húsok, vagy akár zöldségek íze, textúrája, aromája össze …