bbq oldalas

BBQ sertés oldalas (db) – kétszemélyes

1490 Ft

Pácoljuk majd nagyon lassan, házilag főzött BBQ szósszal szuvidáljuk. Grillen, rostlapon, serpenyőben vagy sütőben is elkészíthető percek alatt. Párosával vákuumozva 40 dkg körüli méretben szállítjuk. Minőségét megőrzi hűtőben, bontatlan csomagolásban 25 napig.

Termékleírás

1. lépés: Regenárálás (A folyamat lényege, hogy ne legyen hideg a hús sütéskor.)
a.) A húst zacskóval együtt egy langyos vízzel teli edénybe tesszük, majd lassú tűzön gyöngyözésig melegítjük (ne forrjon). Kivesszük a húst a vákuumtasakból.
VAGY
b.) A húst kivesszük a hűtőből és szobahőmérsékleten 2 órát pihentetjük a zacskóban. Kivesszük a húst a vákuumtasakból.

2. lépés: Sütés
a.) Hagyományos sütés (serpenyőben): Egy teflon serpenyőben kevés olajat (napraforgó- vagy szőlőmagolaj) melegítünk, beledobjuk a zöldfűszer ágat, majd amikor már forró a serpenyő a hús minden oldalára 2-2 perc alatt színt sütünk. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl a húst, mert kiszáradhat. Sütéshez hidegen sajtolt olajat ne használjuk, hiszen azokban hevítés hatására káros anyagok keletkeznek.
b.) Grillezés faszénen: Gyújtsuk be a faszenet és tegyük rá a tiszta rácsot, várjunk míg a faszénnek szürkés-fehéres színe lesz, ekkor megfelelő a hő. Tegyük a húst a rácsra, majd minden oldalára süssünk színt kb 2-3 perc alatt. A sütési időtartam függ a grill eszközünktől, a faszén minőségétől, a külső körülményektő (szél, stb.), ezért folyamatosan figyeljük, nehogy megégjen!
c.) Grillezés gázgrillen, vaslapon: Tisztítsuk le a vaslapot, tegyünk rá olajat (napraforgó- vagy szőlőmagolaj), majd mikor már tűzforró a vaslap a hús minden oldalára 2-2 perc alatt színt sütünk. Figyeljük, hogy a húst ne süssük túl!

3. lépés: Tálalás
A húst tálalás előtt 1 percig pihentessük! A húst ízlés szerint frissen őrölt borssal, maldon sóval ízesíthetjük.

További információk

Súly 0,35 kg

Vélemények

There are no reviews yet.

Véleményezd elsőként “BBQ sertés oldalas (db) – kétszemélyes”