baconbe tekert csirkemell sous vide

Baconbe tekert csirkemell (db)

990 Ft

Felejtsd el, hogy a csirkemell száraz, alacsony hőfokon elősütjük, sous vide technológiával, így szaftos marad. Kizárólag friss zöldfűszerrel, himalája sóval és frissen őrölt borssal fűszerezzük.
A húsok első osztályú, prémium alapanyag beszállítóinktól érkeznek hozzánk, mert hisszük hogy nagy  dolgokat csak biztos alapra lehet építeni.

Párosával csomagolva szállítjuk. A lezárt tasakban hűtőben 20 napig eláll.
Válaszd ki hány kilogrammot szeretnél megrendelni!

Termékleírás

1. lépés: Regenárálás (A folyamat lényege, hogy ne legyen hideg a hús sütéskor.)
a.) A húst zacskóval együtt egy langyos vízzel teli edénybe tesszük, majd lassú tűzön gyöngyözésig melegítjük (ne forrjon). Kivesszük a húst a vákuumtasakból.
VAGY
b.) A húst kivesszük a hűtőből és szobahőmérsékleten 2 órát pihentetjük a zacskóban. Kivesszük a húst a vákuumtasakból.

2. lépés: Sütés
a.) Hagyományos sütés (serpenyőben): Egy teflon serpenyőben kevés olajat (napraforgó- vagy szőlőmagolaj) melegítünk, beledobjuk a zöldfűszer ágat, majd amikor már forró a serpenyő a hús minden oldalára 2-2 perc alatt színt sütünk. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl a húst, mert kiszáradhat. Sütéshez hidegen sajtolt olajat ne használjuk, hiszen azokban hevítés hatására káros anyagok keletkeznek.
b.) Grillezés faszénen: Gyújtsuk be a faszenet és tegyük rá a tiszta rácsot, várjunk míg a faszénnek szürkés-fehéres színe lesz, ekkor megfelelő a hő. Tegyük a húst a rácsra, majd minden oldalára süssünk színt kb 2-3 perc alatt. A sütési időtartam függ a grill eszközünktől, a faszén minőségétől, a külső körülményektő (szél, stb.), ezért folyamatosan figyeljük, nehogy megégjen!
c.) Grillezés gázgrillen, vaslapon: Tisztítsuk le a vaslapot, tegyünk rá olajat (napraforgó- vagy szőlőmagolaj), majd mikor már tűzforró a vaslap a hús minden oldalára 2-2 perc alatt színt sütünk. Figyeljük, hogy a húst ne süssük túl!

3. lépés: Tálalás
A húst tálalás előtt 1 percig pihentessük! A húst ízlés szerint frissen őrölt borssal, maldon sóval ízesíthetjük.

További információk

Súly 0,18 kg

Vélemények

There are no reviews yet.

Véleményezd elsőként “Baconbe tekert csirkemell (db)”